top of page

Plant of the month! April 2017

De bananen plant, de tropen in huis! Wanneer je een tropische touch in je interieur wilt creëren, is de bananen plant een must have. De stoere exotische plant is afkomstig van de familie Musaceae. Er zijn wereldwijd zo’n 400 soorten. De Cavendish is het belangrijkste eetbare soort. Deze kan zelfs eetbare bananen geven. Het duurt zo’n 3 jaar voordat de plant bloemen geeft, deze zijn nodig voor de vruchten. Uit de wortelstokken groeien nieuwe uitlopers die je kunt stekken. Waarom de bananen krom zijn komt doordat de zwaartekracht de vruchten naar beneden laat hangen. De bananen plant is een van de oudste gesteelde gewassen. Sinds de zesde eeuw voor Christus volgens boeddhistische geschriften. Van oorsprong is het een Zuidoost Aziatische en Australische plant en wordt nu in vele tropische landen gekweekt. Interessant toch? De plant heeft stoere bladeren en is van alle markten thuis. Als je op de plant uitgekeken bent in huis zijn er nog genoeg andere manieren om deze op een leuke en creatieve manier te gebruiken. Je kunt de bladeren gebruiken als bedekking van je veranda in je tuin, maak leuke gerechten klaar in de bladeren of drink zoals de Oost-Afrikanen deden een groot glas bananenbier of –wijn. Een prachtige plant om van te genieten!

#bananen #bananenplant #plant #plantofthemonth #april #tropen #exotisch #eetbaar

Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Er zijn nog geen tags.
Volg ons
  • Facebook - Black Circle
  • Instagram - Black Circle
  • Twitter - Black Circle
  • LinkedIn - Black Circle
  • Pinterest - Black Circle
bottom of page